VIP-VIP TERKENAL!!

Saturday, April 9, 2011

:: KEINDAHAN BUNGA LILY ::


Assalamualaikum.....post utk hari ini...sy nak menulis ttg keistimewaan bunga lily.....erm knp bunga lily jd pilihn sy???.....erm sbb sy sgt minat dgn bunga lily nie....even ramai gurl kt luar sana lebih suka dengan bunga mawar....right??.tmbah2 lg ada bf yg bg..erm seronok sgt smpai nak tdo pon peluk bunga mawar tue..hahah...adeh!!...tp lau sy xberapa minat sgt dengan mawar.....even org cakap bunga mawar tue tanda cinta or apa2 jer lah....tp sy mmg xska!!..then sy jgk mmg alergic!! dgn bunga mawar nie....klau bau bunga tue mesti bersin...haha..enth la wehh..huhu...xromantic kot!!...wakaka......



haha....saper lah yg nak bg bunga lily kt sy nie..!!..waaaa.....xder pon yg nak bg....huhuh,,,syedih2,...spe yg bg bunga lily nie...mmg sy terharu sgt2 laa.....sbb i really like this flower!!...hehehe....erm...xpe lah...tgu my future husband lah yg bg yerk??...hahah...tu pon lau ada.......wahaha....amin2....hehe


okey..now..sy nak citer pasal istimewanya bunga lily nie...ermm...klau korg nak tau...bunga lily nie hidup ditepi tebing jer...waktu tunas bunga lily sedang tumbuh..dia nampak seperti sebatang rumput biasa jer...ttp dia mempunyai keyakinan yg kuat..bahwa suatu hari nant dia akan menjadi sekuntum bunga lily yg indah...erm...hebat kan kekuatan bunga lily nie...hehe..walaupon bunga lily nie sering diejek oleh rumput2 liar disekitarnya,,..bunga lily ttp yakin bahawa suatu hari nant dia akan menjadi sekuntum bunga lily yg indah...wah sgt hebat kan bunga lily nie...

Hari demi hari, waktu terus berjalan. Akhirnya, kuncup bunga lily pun mekar berkembang-tampak indah dan putih warnanya. Saat itulah, rumput liar, burung-burung, dan serangga tidak berani lagi mengejek dan menertawakan si bunga lily...



Bunga lily pun tetap rajin memperkuat akar dan bertumbuh terus. Dari satu kuntum menjadi dua kuntum, berkembang lagi, terus dan terus berkembang, semakin banyak. Sehingga jika dilihat dari kejauhan, tebing pun seolah diselimuti oleh hamparan putih bunga-bunga lily yang indah. Orang-orang dari kota maupun desa, mulai berdatangan untuk menikmati keindahan permadani putih bunga lily. Dan tempat itu pun kemudian terkenal dengan sebutan “Tebing Bunga Lily.” 



so...keistimewaan bunga lily nie sgt lah bermakna buat sy.....dan bunga nie sgt menjadi inspirasi dlm hidup saya.....warna nya yg suci itu sgt indah bila dipandang....right??..hehe....bunga lily nie boleh jd sumber kekuatan jgk pada kita....btol x semua??...


Cerita semangat bunga lily ini menginspirasikan kepada kita, saat kita mempunyai impian, keinginan, atau apapun yang menjadi keyakinan kita untuk diwujudkan, jangan peduli ejekan orang lain! Jangan takut diremehkan oleh orang lain! Tidak perlu menanggapi semua itu dengan emosi, apalagi membenci. Justeru itu, tetaplah yakin dan berjuang dengan segenap kemampuan yang kita miliki. Buktikan semua kita boleh berjaya!!...






P/s:-Sila tinggalkan komen korg ea bila selesai membaca....thanks semua!!...hehe

19 comments:

  1. bunga yang cantik dan unik dear,,keep it up

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan ;)

    wha, best nyea entry kamu ni. sbb bunga lily ni jgak slah satu bunga idamn dan bunga pilihan sy dr kecil.. minat sy membaca blog kamu krna entry ini ;P menarik. ILOVE LILY'S FLOWER forever !! ;D

    ReplyDelete
  3. i love this flower so much...thanks for the info

    ReplyDelete
  4. It is not my first time to visit this web page, i am browsing this web site dailly and get
    good facts from here everyday.

    Also visit my page ... more information

    ReplyDelete
  5. Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm inspired! Extremely helpful info specially the ultimate phase :) I handle such info much. I was looking for this certain information for a long time. Thanks and good luck.

    Here is my web blog site

    ReplyDelete
  6. Fabulous, what a webpage it is! This blog gives valuable information to us, keep it up.


    Also visit my page ... site

    ReplyDelete
  7. After I initially commented I appear to have clicked the
    -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added
    I recieve 4 emails with the exact same comment. There has
    to be a way you can remove me from that service?
    Appreciate it!

    my weblog - more info

    ReplyDelete
  8. This is a really good tip especially to those new to the blogosphere.
    Simple but very precise information… Appreciate your sharing this one.
    A must read article!

    Feel free to visit my web-site; more information

    ReplyDelete
  9. My partner and I stumbled over here coming from a different web address and thought I might as
    well check things out. I like what I see so now i am following you.
    Look forward to finding out about your web page for a second time.


    My web-site :: weddings Johannesburg

    ReplyDelete
  10. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
    It's always helpful to read through content from other writers and practice something from other sites.

    Also visit my weblog ... tent hire cape town

    ReplyDelete
  11. Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you're just extremely excellent. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a wonderful site.

    Also visit my weblog :: Accomodation Marrakech B&B in Marrakech

    ReplyDelete
  12. Hello mates, how is the whole thing, and what you would
    like to say about this piece of writing, in my view
    its genuinely remarkable in support of me.

    Look into my web-site check out

    ReplyDelete
  13. Excellent post. I was checking continuously this blog and
    I am inspired! Very useful information particularly the remaining phase
    :) I handle such info much. I used to be seeking this certain info for a long time.

    Thanks and best of luck.

    Feel free to visit my blog; events management Cape Town

    ReplyDelete
  14. What's up, just wanted to mention, I enjoyed this post. It was practical. Keep on posting!

    My homepage ... home decor

    ReplyDelete
  15. If you would like to increase your knowledge just keep
    visiting this website and be updated with the most recent gossip posted here.


    Feel free to surf to my web blog; specialises in different languages

    ReplyDelete
  16. Jika kamu bernasib baik bunga lily akn mekar setiap jam 7.00am & 7pm selama 3 saat....

    ReplyDelete
  17. salam..cerita tentang semangat bunga lily nie memang best..memang betul..boleh dijadikan teladan..

    ReplyDelete