VIP-VIP TERKENAL!!

Friday, September 23, 2011

2 tempat yang paling yg boleh buat aku tenang n cools!!

Assalamualaikum...oke3..nak hupdate laju2 nie..memandangkan mood menaip tengah ada..so apa lagi..update blog lakan..kehkehkeh...sebenarnya sekarang aku tengah kusut giler nie..xtau la kusut pasal apa..kahkahkah..tapi kenyataannya begitu lah..

Semenjak dua menjak nie mood aku tak berapa nak okey la..ada jer benda yg buat aku rasa kusut sangat and aku malas nak pikir..pastu dengan keadaan macam nie..sapa2 yg salah cakap n perbuatan dyer tue sangatlah menjengkelkan buat aku...aku mesti tension giler and terus marah2 orang itu...haha..jahat x??..nasib la kan..*buruk btoi perangai*

ermm..time emosi aku tengah xstabil or touching..ada 2 tempat yg buat aku rasa tenang dan lega jer..haha..ok.kalau nk tau sila baca sampai habis..yerk??..



ermm....salah satunyer pantai laa...sebab aku ni memang suka sangat tgk pantai...rasa tenang jer tengok buih2 laut...dengan pokok kelapanya....seriously mmg buat aku terpegun laa...



ok..lagi satu tempat yang aku suka adalah hutan..hoho...jadi orang hutan sekejap..kahkahkah...ermm..hutan nie bagi aku keindahan dia sangat unik tau...dengan kicauan burung...bunyi cengkerik..mampu buat aku rileks n cool...tue baru dalam hutan..belum lagi lepak2 tepi sungai atau air terjun..perghh memang best la!!!..terbaiikk!!..



haha...amacam??..aku rasa korang sama jer kot dgn aku..kah3...sama ker??..entohh ler..




P/s:-bilalah dapat bercuti ke bali erk??..herm *__*..(xboleh bla..satu malaysia pon xabis pusing lg ada hati nk gi bali..haha)

Wednesday, September 21, 2011

#1 Wordless Wednesday :- Mengumpat!


wordless wednesday pertama aku!!..haha..sebelum nie mmg xpernah buat pon..kah!kah!..

Apa itu Wordless Wednesday??...KLIK SINI!


Tuesday, September 20, 2011

Jangan Mudah Judge Orang..kenali dulu dia..

Assalamualaikum....heyy semua??...ermm agak lama juga aku xupdate blog nie...dan agak lama juga xberblogging...ermm..nk kata busy tue...xder la busy sangat...cuma apa yang nk ditulis tue xtercurah kat sini....hehe...ermm..betul lah dgn fakta ini "Penat berfikir sebenarnyer lagi memenatkan berbanding dengan aktiviti fizikal!!"....hooo...punyer la penat fikir nak update entry apa untuk korg semua...acecehh..xboleh bla btol..ada ker yang sudi baca blog aku yang xsemenggah nie....buat kelakar jer nak angkat bakul sendiri kan??..:)

cuma hari nie aku meronta-ronta nak menulis tentang ini...yaa!!..aku tahu semua orang pernah mengalami situasi begini right??..dan aku pon..sejujurnya pernah mengalami situasi begini...selalunyer orang akan menilai kita melalui pakaian,personaliti kita..cara kita bercakap..macam mana kita bergaul...betul x???..dan aku juga bukan mudah untuk judge orang mcm itu dan mcm ini..sebab...hakikatnya manusia xkan pernah sempurna..right??..dan aku cuba faham...cuba memahami hak orang lain juga....

cuma..kadang2..aku agak terkilan dengan segelintir manusia..yg mudah menghukum orang lain tanpa asal usul periksa....yaa..perkara itu berlaku pada aku juga...didepan mata aku sendiri...dan aku xmampu untuk berkata apa2 pon...aku hanya mampu mendengar luahan dia...dan cuba memahami situasi dia..

sedih sangat,bila orang xkenal kita sapa...tapi mudah hukum kita tanpa asal usul periksa...dan bila berlaku situasi mcm nie pada aku....aku akan cuba bertahan sebaik mungkin.. cuba kuatkan diri untuk beritahu perihal yang sebenar,..susah ker untuk kita lebih positive tangani semua nie..just be simple.nice,friendly...xluak sikit pon kan...??



ermm...bwk kereta pon sempat lg snap.....tata semua!!!..salam....

p/s:-just think positive!! ok..

Saturday, September 10, 2011

Aku nak promosi Blog di UmarFaruq.com!!..

Salam to all my dear Readers!!?...hye...okess..xmau tulis panjang2...skit jer nie okehh...ermm..kepada blogger2 yg berminat untuk promosi kan blog dyer..boleh  Klik sini!!


P/s:-blogger2 baru why not korg join kan???...xperlu taip entry panjang2...just simple jer...ok tata!!!